Za roditelje

 


UPISI U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE, ŠK. GOD. 2023./2024.

Sukladno odredbama Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava, upis djece u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2023./2024. obavljat će se u svim osnovnim školama na području Grada Zagreba po obavljenim pregledima djece u ambulanti školske medicine i pred stručnim povjerenstvom škole, a najkasnije do 15. lipnja 2023.

 
Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u I. razred osnovne škole provodi se od 31. ožujka do 5. lipnja.

 

Iznimno od navedenog roka, roditelji/skrbnici djece s već utvrđenim teškoćama u razvoju ili djece koja su dobila Rješenje o odgodi upisa u I. razred osnovne škole u školskoj godini 2022./2023., dužni su javiti se nadležnom liječniku školske medicine radi utvrđivanju psihofizičkog stanja djeteta i upisa u I. razred u razdoblju od 15. veljače do 15. travnja, kako bi im se pravovremeno odredila potrebna programska i profesionalna potpora.

 
Informacije o mjestu i načinu provedbe pregleda utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta i upisa u I. razred te potrebni obrasci nalaze se na linkovima niže:


VAŽNO!!!

Obavijest o ostvarivanju prava na olakšice - sudjelovanje roditelja/skrbnika u cijeni redovitog programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja djece u predškolskim ustanovama Grada Zagreba od 1. siječnja 2023. godine
Obrazac Zahtjev za ostvarivanje prava na olakšicu - Sudjelovanje roditelja/skrbnika u cijeni redovitog programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za 2023. godinu

Zahtjev za ostvarivanje prava na olakšicu dostavlja se predškolskoj ustanovi do 28.02.2023. godine. Dokazi o ispunjavanju uvjeta za ostvarivanje prava na olakšice dostavljaju se predškolskoj ustanovi do 24.03.2023. godine.

 

 


Poštovani roditelji,

 Nedavno smo doživjeli stresan događaj, stoga je važno da smo uz podršku jedni prema drugima informirani i educirani. Potrese ne možemo predvidjeti, no možemo naučiti o tome kako se u tom slučaju ponašati. Svjesni izazova s kojima se svi suočavamo u ovakvim izvanrednim okolnostima pripremili smo korisne materijale publikacije Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba.

Djeca i obitelji prije, tijekom i nakon potresa
Znakovi stresa i podrška predškolskoj djeciPoštovani roditelji,
u dokumentu u privitku možete pročitati opće informacije i upute o postupanju u slučaju pojave infekcije COVID-19 u ustanovama odgoja i obrazovanja.
Pročitajte ovdje!
Poštovani roditelji,
informacije o polasku Vašeg djeteta  u vrtić u vrijeme epidemioloških mjera uzrokovanih edpidemijom COVID-19 te preporuke kako ga pripremiti na promjene koje ga očekuju pročitajte ovdje.Poštovani roditelji,
U ovom periodu kada nismo u mogućnosti realizirati redovni  odgojno-obrazovni rad, stručne suradnice i odgojiteljice DV Jabuka pripremile su za vas savjete,  aktivnosti, igre i materijale kojima možete kvalitetno provoditi vrijeme sa svojim mališanima kod kuće.  

WEB stranici na kojoj se nalaze materijali možete pristupiti klikom na sljedeći link:

https://djecjivrticjabuka.wordpress.com/ 

 OBAVIJEST ZA RODITELJE O PREPORUKAMA POSTUPANJA
U ODGOJNO-OBRAZOVNIM USTANOVAMA 
Poštovani roditelji,
Hrvatski zavod za javno zdravstvo  izradio je niže navedene preporuke općih mjera zaštite a odnose se na zaštitu od bolesti uzrokovane novim korona virusom (COVID-19).

 

COVID - 19 PLAKAT


 

Ako po dijete dolaze druge osobe osim roditelja potrebno je ispuniti 
IZJAVU O DOVOĐENJU te je predati odgojiteljicama.

 

 


Ispiši stranicu